Шесткратният световен шампион в клас Moto GP Марк Маркес ще премине

...
Шесткратният световен шампион в клас Moto GP Марк Маркес ще премине
Коментари Харесай

Официално: Марк Маркес ще кара за Дукати

Шесткратният международен първенец в клас Moto GP Марк Маркес ще премине в тима на Дукати. Контрактът на испанеца е за период от две години.

В Дукати Маркес ще бъде съотборник с настоящия повторен отличник Франческо Баная, формирайки една от най-успешните пилотски двойки в цялата история на международния шампионат. В момента Маркес се състезава за Грезини, където разполага с едногодишна версия на Дукати, само че следващата година ще бъде с алените цветове на заводския отбор и ще получава последната версия на Desmosedici GP.

За Маркес пътят от заводския отбор на Хонда до този на Дукати бе относително къс, защото той имаше потребност от единствено седем спортни уикенда на борда на Desmosedici GP23, с цел да убеди шефовете на Дукати, че точно той би трябвало да бъде притеглен. Отделно и маркетинговият зов на Маркес е наклонил везните в негова изгода в битката му с Хорхе Мартин за мястото на Енеа Бастианини.

От своя страна Мартин избра да се причисли към заводския отбор на Априлия. Бастианини пък най-вероятно ще продължи кариерата си в КТМ, само че не е ясно дали ще е в заводския екип, или в сателитния на Tech3 ГасГас.

???? HERE WE GO: it's now OFFICIAL!????
will join the on a two-year deal alongside for the 2025-2026 seasons!????????

Benvenuto, Marc!
— Ducati Corse (@ducaticorse)  Марк Маркес за първия си тест с Дукати: Имах пеперуди в стомаха
Марк Маркес за първия си тест с Дукати: Имах пеперуди в стомаха

Испанецът не скри вълнението си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР